Een minimalistisch interieur is clean, rustig, en misschien zullen sommige mensen het ongezellig noemen. Maar het is vooral overzichtelijk en dat is het aller belangrijkste van deze stijl. Maar wat houdt minimalistisch verder allemaal in?

Minimalistisch betekent eigenlijk alleen dat je de noodzakelijke meubels in de woonkamer neer zet. Dus bijvoorbeeld de stoelen, bank, tafel en de rest is optioneel. Wederom geldt: Less is more! Zorg voor een paar mooie items en maak het vooral niet te druk in de ruimte.

Toch kan je de stijl meer sfeer geven zonder te veel tierelantijn toe te voegen. Geef je ruimte een lichte tint zodat het niet saai word. Bijvoorbeeld wit, grijs, taupe of groen, dit is rustig maar dan is het toch net even anders!

Ook zijn er een aantal handige voordelen aan een minimalistisch interieur. Denk aan het schoonmaken van de ruimte! Dat gaat veel makkelijker en sneller zonder allerlei tierelantijn in de ruimte. Door weinig spullen in je leefruimte neer te zetten, krijgt je interieur een opgeruimde en overzichtelijke uitstraling. Ook komen de meubels die in de ruimte staan veel beter tot z’n recht, omdat het oog er meteen op valt.