Tienerkamer meisje: honingraat en pastelkleuren

Stoere meidenkamer voor onze opdrachtgeefster die al niet meer in haar babyroze prinsesjes kamer wilde slapen. In ons ontwerp komt het roze weer terug maar in een heel nieuw jasje, als knal roze honingraat in een hippe combinatie met geel.
 
Tienerkamer_bed_gele-honinggraad

Tienerkamer_loungeplek_roze
Zachte pasteltinten passen beter bij kamers voor jongere kinderen. Als je op zoek bent naar een wat meer volwassen uitstraling dan raden we aan om een ‘hardere’ kleur te kiezen. Verf of behang één muur in een Acacia roze tint of gebruik een trendy grafisch behang. Wij hebben gekozen voor een behang met honingraat patroon in een felle kleur geel.

De wens was om in de kamer een grote garderobekast te hebben, een studieplek en een leuke plek om te relaxen. Beide plekken hebben we naast de ramen geplaatst, aangezien op deze plekken de meeste behoefte aan licht is.

 
Tienerkamer_meisje_grote-kast
 
Tienerkamer_meisje_pastel-kleuren

Tienerkamer_paste-kleuren
De grote op maat gemaakte kast van multiplex bevindt zich op de gehele lengte van de wand. De kast in combinatie met de gietvloer zorgt voor een stoere uitstraling. Behang op de muur, posters en het gekleurde vloerkleed voegen warmte toe in deze tienerkamer.

De zithoek werkt als een eyecatcher in deze tienerkamer. De donkergrijze zitzak, al eerder aangeschaft door onze opdrachtgeefster hebben we vrolijker en levendiger gemaakt door gebruik van Acacia roze honingraat patroon. De honingraat start op de vloer als roze tapijt tegels, en loopt verder door op de wand en het schuine plafond als roze gekleurde vlakken. Het is makkelijk om een sjabloon van de honingraat te kopen. Je zou hem ook zelf kunnen maken. Door gebruik van sjablonen kun je je wanden net persoonlijker en speciaal maken, zonder hoge kosten.

 
Tienerkamer_studieplek_loungeplek