Scandinavisch interieur

Ontwerp van een Scandinavisch interieur, gebaseerd op contrasterende met elkaar witte en zwarte kleuren. Om een Scandinavische woonkamer wat warmere uitstraling te geven kun je, zoals wij in ons ontwerp, houten elementen, planten en warme stoffen toevoegen. Het blijft kalm, maar zeker niet saai door verschillende grafische patronen en bijpassend kunstwerk.

Een typisch Scandinavisch interieur is vrij minimalistisch en simplistisch met als basis kalme en neutrale tinten. Wij hebben onze woonkamer ook in neutrale tinten gehouden met een kleine twist voor een beetje contrast: de kleur zwart.

Door het gebruik van planten en houten meubels voeg je toch wat kleur en gezelligheid toe aan je interieur en zorg je voor een natuurlijke sfeer, zo goed bekend van andere Scandinavische interieurs.

Slimme opbergruimtes creëer je door de lege onbruikbare oppervlaktes op te vullen met plankjes of kastjes. Wij hebben de lege moeilijke ruimte onder de trap getransformeerd naar een gave boekenkast.

Not everything is black and white_ woonkamer inrichting 1_ Woonmakers
Not everything is black and white - woonkamer moodboard

 

Not everything is black and white_ woonkamer inrichting 4_ Woonmakers
Door de planten en verschillende soorten wanddecoratie geef je jouw ruimte een huiselijke uitstraling. Als je de kunst ook in de Scandinavische stijl wilt houden kies voor monochrome kunst, grote posters en grafische patronen.
 
Door zwarte kozijnen rondom jouw ramen geeft je jouw Scandinavisch interieur een industriële touch. Een rustigere bank spreekt dit tegen en zorgt voor een mooie balans. Wat kussens in grafische patronen maken de zithoek af.

Een vloer van verschillende tegels in grijze tinten geeft jouw keuken een speelse look, dit gecombineerd met rustige houten meubelen houdt jouw interieur in balans.
Een Scandinavisch interieur kan soms leeg en somber lijken. Daarom is het belangrijk dat je een vleugje persoonlijkheid toevoegt, zoals een kunstwerk, wanddecoratie of planten.

 

Not everything is black and white_ woonkamer inrichting 2_ Woonmakers
Not everything is black and white_ woonkamer inrichting 5_ Woonmakers

 
Scandinavische eetkamer