Moderne turquoise woonkamer

 
Een moderne woonkamer met turquoise accenten en een grote werkplek, ideaal voor een student of iemand die thuis werkt. De woonkamer is door een scheidingswand in twee gedeeld: een grotere woon- eetruimte en een kleinere werkplek.
 
Situatie voor de metamorfose

situatie-voor
 
 
3D impressies tijdens de ontwerpfase

ontwerp
 
 
Situatie na de metamorfose, het eindresultaat

realisatie
 
 
Turquoise woonkamer_ moodboard
 
Op het moodboard geven we nog een keer door, de door opdrachtgeefster gekozen, gewenste sfeer van de ruimte. Bij dit project onze taak was om een strakke, moderne strandvakantie gevoel te creëren en de favoriete kleur van de opdrachtgeefster: turquoise, in de woonkamer te verwerken. De blauwe, turquoise en lichte kleuren geven ontspanning en werken rustgevend. Turquoise kleur is makkelijk te combineren met wit, grijs, aarde tinten en andere groen blauwe tinten zoals petrol blauw, mintgroen of aqua.

De combinatie van een lichte basis en turquoise accessoires geven jouw ruimte een verfrissend gevoel. Als je een dominante kleur in je woonkamer gebruikt zorg ervoor dat het niet te overheersend wordt. Zoek naar een goed balans. Het is goed om een accent kleur in elementen te gebruiken die simpel en zonder hoge kosten te vervangen zijn.
 
Turquoise woonkamer_ kleuren en materialen
 
Turquoise woonkamer_ plattegrond
 
Onze ruimte is niet zo groot, daarom gebruiken we hier geen grote, massieve meubels. We houden de meubels luchtig, laag en met subtiele onderstellen. Ze passen perfect bij een moderne look van onze woonkamer. Dezelfde moderne stijl van de meubels hebben we ook gehouden bij de werkplek.

De vormen van de armaturen zijn heel simpel en strak. Dit past perfect bij de moderne, simpele woonkamer.
 
Turquoise woonkamer_ verlichting
 
Bij de 3D-impressies zie je de turquoise accentkleur terugkomen. Je kunt dit bereiken door het gebruik van kussens in verschillende turquoise, blauwe of groene tinten; kunstwerk of wanddecoratie met turquoise accenten of kleine meubels.

Doormiddel van een scheidingswand kun je meerdere functies in dezelfde ruimte hebben. Op deze manier gebruik je jouw ruimte zeer efficiënt. Wij hebben de turquoise woonkamer verdeelt in twee, door een scheidingswand met een nis voor de tv aan de woonkant en een prikboard aan de kant van de werkplek.
 
Turquoise woonkamer_ 3D 1
 
Turquoise woonkamer_ 3D 2